Programma 2018-2019

Voor de mogelijkheden om zelf een concert of een activiteit in onze kapel te organiseren, zie onder verhuur.

Zondag 26 mei - Raquel Andueza

raquelandueza4galania klConcert Stichting Oude muziek ism TaV - 15.30 uur - Toegangsprijs € 24
La Galanía, de Spaanse gouden eeuw
Met sopraan Raquel Andueza keert een wereldster terug naar Nederland. Haar warme maar transparante stem, verbluffende kleurenpalet en stralende podiumprésence bezorgden haar al een grote schare aan trouwe fans. Ditmaal navigeert ze met een instrumentaal duo door het beste van wat het tijdperk van Sebastián Durón – een van de boegbeelden van de Spaanse Gouden Eeuw – aan sacrale muziek te bieden had. Deze folias, zarabandas, morenas en gitanas vormen een feestje voor de stem, maar ook voor het Spaanse instrument bij uitstek: de gitaar.

Tickets

Zondag 16 juni - Femmes Vocals - Days of Beauty

femmes vocales Days of Beauty v2Concert – 15.30 uur – Vrije gave
Met het concert "Days of Beauty" bezingt Femmes Vocales de schoonheid van alledag. Uitgevoerd worden werken voor vrouwenkoor van hedendaagse componisten met thema's als de liefde, de natuur, de muziek en het universum. Christianne Steegmans begeleidt het koor op piano (en zal zelf enkele solowerken ten gehore brengen).

Aansluitend aan het concert is gelegenheid om, onder het genot van een drankje, gezamenlijk nog wat na te praten.

Meer informatie: www.femmes-vocales.nl

Musica Sacra - Stephen Shropshire -THE WANT IS THE WICK

Musica Sacra The Want is the WickDans
Donderdag 19 september, 22.00 uur (tryout)
Vrijdag 20 september, 17.00 uur (première) en 22.00 uur
Zaterdag 21 september, 15.00 uur en 20.00 uur
Zaterdag 22 september, 13.30
Toegangsprijs € 14,-
Door de geschiedenis heen heeft dans allerlei religieuze rituelen en culturele riten begeleid. Het is gebruikt als een instrument van gebed om zowel goddelijke aanbidding als menselijke festiviteit tot uitdrukking te brengen.

Musica sacra logo 2019In The Want is the Wick onderzoekt Shropshire dit fenomeen vanuit zijn eigen bewegingstaal. De dans en het materiële lichaam als een kanaal voor het immateriële. Op geluiden van gebeden en erediensten verzameld van over de hele wereld laat Shropshire zowel het bekende als het onbekende perfect met elkaar in lijn vallen.

'Op geluiden van gebeden en erediensten verzameld over de hele wereld'

Tickets

Zaterdag 7 maart - Laurent Stewart

Laurent Stewart c DR-d92dd545Concert Theater aan het Vrijthof - 20.30 uur - € 25
'Temperamentvol, alomvattend, bezield, geniaal'. Zo omschreef de barokexpert Philippe Beaussant het oeuvre van Louis Couperin, een van Frankrijks grootste klaviercomponisten. Laurent Stewart een klavierheld van vandaag, beaamt dat volmondig. In de vijf suites op dit recitalprogramma volgt hij de sporen van zijn illustere landgenoot en is hij steeds opnieuw verwonderd door de veelheid aan invloeden en inspiraties, en de briljante synthese die vele malen groter is dan de som van de delen.

Dit concert maakt deel uit van de serie Oude Muziek.

Tickets

Zondag 19 mei - Birchwood

BirchwoordConcert - 15.00 tot 17.00 uur – Toegangsprijs € 10,- (incl. consumptie).
Birchwoord is opgericht door Paul van Berlo in het najaar van 2017 en voortgevloeid uit het Paul Birchwood Project (www.paulbirchwood.com).
Het repertoire bestaat uit Engelse melodieuze pop, ballads, rock en blues, waarvan het merendeel is gecomponeerd en geschreven door Paul van Berlo en Vera de Kok. Birchwood zal in dit optreden vooral eigen werk ten gehore brengen, maar ook een aantal covers.
De band bestaat uit Paul van Berlo (zang, piano en gitaar), Vera de Kok (zang, gitaar en percussie), Laurent Bruning (sologitaar), Jean Marie Starmans (zang, drums, percussie en keyboard) en Maurice Theunissen (basgitaar).

Kaarten kunnen gereserveerd worden via

Zaterdag 18 mei - Zoltán Bácsy Schwarz

Zoltan kleinConcert - 19.30 uur - € 10,-
Helemaal Hongaars!
De jonge violist Zoltán Bácsy Schwarz (19 jaar) is een van de prijswinnaars van de Idols klassiek junior van de Hongaarse televisie en heeft zijn talent niet van  vreemden. Hij is namelijk geboren in Maastricht, waar zijn Hongaarse moeder en Amerikaanse vader de viool bespeelden als lid van het LSO! Zoltan is een virtuoos en gaat een gouden toekomst tegemoet. We zijn trots hem te mogen verwelkomen in onze kapel. Laat het u niet ontgaan om naar hem te komen luisteren!
Zoltan wordt begeleid door de pianiste Eva Szalay. 

Kaarten aan de kassa of via

TV-fragmenthongaarse ambassade

Donderdag 16 mei - Kazach Staatsstrijkkwartet

KazachConcert - 19.30 – 20.50 uur incl. pauze – Toegangsprijs € 15,- , studenten op vertoon van studentenpas € 10,00.

Het Kazach Staatsstrijkkwartet is een uniek ensemble dat haar publiek een reis bezorgt door de wereld van klassieke muziek. Niet alleen muziek van Europese componisten, maar ook klassieke muziek uit Kazachstan, die in West Europa vrij onbekend is. Het doel van dit concert is dan om ook Maastricht hiermee te laten kennismaken.

De eerste helft van het programma bestaat uit romantische componisten zoals Haydn en Mendelsohn, het tweede deel bevat klassieke muziek uit Kazachstan, die elders enthousiast werd ontvangen.

Het Kazach Staatsstrijkkwartet heeft al in meerdere bekende concerthallen over de hele wereld opgetreden. Dit wordt hun eerste optreden in Maastricht. Het kwartet bestaat meer dan dertig jaar en heeft een uitstekende reputatie. Het werd geleid door bekende personen zoals Professor Berlinsky (bekend van het Russisch Kwartet Borodin) en professor Rainer Schmidt. Het evenement is georganiseerd in samenwerking met Stichting Spring Youth. 

Reserveren via of

Zondag 12 mei- Mónica Coronado & Manito

Monica  Manito persfoto-2Concert - aanvang 16.00 uur - Toegangsprijs € 10,-
Met hun warmbloedige voorstelling Melodías del Corazón nemen zangeres Mónica Coronado (Barcelona) en gipsyflamencogitarist Manito de luisteraar mee naar een wereld vol passie, weemoed hartstocht. Bij de concerten krijgt Monica met haar charisma het publiek snel op het puntje van de stoel. Manito weet altijd met zijn virtuoze spel haar te stimuleren het onderste uit de kan te halen. Dit optreden belooft een en al vuur!
Mónica Coronado begeleidt zichzelf op gitaar. Met heldere stem zingt zij haar verhalen, verzameld en beleefd in haar zwervend bestaan als muzikant. Manito's vurige spel is intuïtief en rijk aan diverse stijlen en invloeden. Zijn naam is een directe verwijzing naar de Franse gitaarlegende 'Manitas de Plata'.

Geluidsfragment 

Kaarten aan de kassa. U kunt ook reserveren:  of 06-23259107

Zondag 28 april – Luistermiddag met Roger Villevoye, trio L3 en Vivianne Rijnders

Roger VillevoyeConcert - 14.00 tot 16.30 uur, inclusief een pauze - trio L3 klToegangsprijs € 10,-.
De Maastrichtse 'crooner' Roger Villevoye zal samen met het trio L3 een middag verzorgen met louter Limburgstalige luisterliedjes. Liedjes met pakkende teksten, maar ook wat gezellige meezingers.vief-vlvTussen de zangsessies door leest de Maastrichtse schrijfster Vivianne Rijnders voor uit eigen werk, zoals haar kinderboeken en vermakelijke columns. Een middag dus met een lach en wellicht een traan, waarin het dialect de boventoon voert.

Reservering via

Dinsdag 23 april - Fukio saxofoonkwartet.

Fukio Ensemble 2 klConcert - 19.30 uur – Toegangsprijs € 10,00 (studenten op vertoon van studentenpas € 7,50)

Het Fukio saxofoonkwartet wordt algemeen beschouwd als een van de meest opwindende jonge saxofoonensembles  in Europa. Sinds de oprichting in 2007 heeft het kwartet zich gewijd aan de verkenning van kamermuziekrepertoire voor de saxofoon en nieuwe werken uitgebracht of bewerkt voor saxofoon. Het Fukiokwartet heeft vele prijzen en beurzen gewonnen. Het programma omvat werken van Debussy, Lévy, Ligeti en De Falla.

Trailer: M. De Falla: Danza nº2 "La Vida Breve

Reserveren via

English version: Lees meer

Maandag 15 april – Maastricht Academic Chamber Orchestra

MACOConcert – 20.00 uur – 21.30 uur - Toegangsprijs 10,- (< 18 jaar en studenten €7,50 op vertoon van studentenpas). 
Wat is een betere manier om u attent te maken op een nieuw ensemble dan door de majestueuze klanken van de hoorn, die in onze kapel uitstekend tot zijn recht komt! Het Maastricht Academic Chamber Orchestra, onder leiding van Leon Frantzen bestaat uit een groep studenten en alumni van het Maastrichtse Conservatorium, die hun passie voor muziek willen delen met Maastricht en Limburg.

M.A.C.O. speelt tijdens dit eerste concert voor u:
- Mozart's eerste Hoorn concert in D, K.412
- Telemann's Ouverture in D, TWV55D:21
- Haydn's indrukwekkende Symphony no.31 'Hornsignal', Hob.I:31
Solist is Hugo Pieters.

Kaarten aan de kassa, maar u kunt ook reserveren via

ENGLISH VERSION: see Lees meer

Vrijdag 5 april - David Bergmüller

David BergmüllerConcert Theater aan het Vrijthof - 20.30 uur - Toegangsprijs € 24,-
Het Franse kamermuziekrepertoire van de zeventiende en vroege 18de eeuw – 'le Grand Siècle' – bevat een indrukwekkende hoeveelheid composities voor luit en theorbe. Twee van de rijkste verzamelingen werden aangelegd door Jean Etienne Vaudry, 'Seigneur de Saizenay et de Poupet'. De collecties van deze edelman, parlementariër én enthousiast amateurmusicus, omvatten bijna de hele geschiedenis van de Franse barokluit, en herbergen naast bekende kroonjuwelen ook verborgen schatten. Intiem, welsprekend, verschroeiend virtuoos maar bloedstollend mooi: met stip te noteren in uw concertkalender.

Dit concert maakt onderdeel uit van de serie Oude Muziek.

Tickets

Vrijdag 29 maart - Keltische Hobbits

Iris en Luuk Keltische Hobbits 002Concert - 20.00 uur tot 22.15 uur - € 10,-
De Keltische Hobbits komen met hun avontuurlijke instrumenten, oeroude talen, rinkelende rijmpjes en harige stapvoeten de Cellebroederskapel bezoeken!

Keltische Hobbits? Nou, Iris en Luuk zijn niet héél klein... maar houden wel van lekker eten, lange zwerftochten maken en lichtvoetige volksmuziek! Zingende harpiste Iris Schram wekt oude volksliederen tot leven in het Gaelic, Bretons, Engels, Limburgs en Nederlands. Creatieve virtuoos Luuk Lenders schildert lyrische landschappen met zijn whistles, dubbelocarina's, shruti box, badeendjes, voetenpercussie en accordeon. Van zomervogels tot piratenstormen, van twinkelende sterrennachten tot illegale thee: alles wordt bezongen en bespeeld door de Keltische Hobbits. Na 2 jaar samen eten, wandelen én spelen is het tijd voor een sprankelend debuutalbum. Deze plaat zal worden gepresenteerd met een waarachtig Hobbitfeestje in de sfeervolle Cellebroederskapel in Maastricht. Komt u ook?

Vooraf en in de pauze kunt u  genieten van een lekker drankje.

Reserveer een plekje via

Woensdag 20 Maart - Anne Azéma & Shira Kammen

girlpower 2Concert Theater aan het Vrijthof  - 20.30 uur - Toegangsprijs € 24,-
Middeleeuwse liederen met girlpower. Met soulmates Anne Azéma (die eerder ook in Musica Sacra succes oogstte) en Shira Kammen – twee 'grandes dames' van de oude muziek – op het podium, belooft dit middeleeuwse concertprogramma een stevige dosis girlpower. Niet alleen op de bühne, maar ook op de lessenaar vieren spirit, kracht en passie hoogtij.

girlpowerIn de beeldrijke verzen en bezwerende gezangen van trouvères als Gautier d'Espinal, Thibaut de Champagne en Chrétien de Troyes tekent zich een kleurrijk silhouet af van de vrouw als godin en geliefde, moeder en muze.

Dit concert maakt onderdeel uit van de serie Oude Muziek.

Tickets

Zondag 17 maart - The Royal Windmusic

The Royal wind musicConcert - 16.00 uur - Toegangsprijs € 15,-
Consort van Renaissanceblokfluiten

Nostre maistre et bon pere - Meesters en gezellen in de muziek van de Renaissance. Muziek van Gilles Binchois, Jean Ockeghem, Jean Richafort, Giovanni Battista Buonamente, Johan Steffens, Claudio Monteverdi en anderen.

Dit programma volgt het spoor van de kostbare erfenissen van muzikaal vakmanschap die de grote meesters van de Renaissance over heel Europa doorgaven aan hun leerlingen. De verwerking van deze erfenissen bracht een wonderbaarlijk mooi repertoire voort dat varieert van het geestelijke tot het wereldlijke, van rijke kunstige weefsels van missen en motetten tot warmbloedige emotionele madrigalen en tot dansen en liederen met een levendig, vindingrijk en speels karakter.

Trailer

Kaarten aan de kassa. U kunt ook reserveren via 

Zondag 10 maart – ZING Pergolesi

pergolesiCursus – Deel 1: 10.30 tot 12.30, Deel 2 13.45 – 15.45 uur – Toegangsprijs: € 39, inclusief bladmuziek (PDF) en MP3.
Lijkt het u leuk om het Stabat Mater van Pergolesi te zingen? Onder leiding van Hans Veldhuizen (werkzaam voor o.a. De Nationale Opera, Concertgebouw Amsterdam) werkt u gedurende deze dag aan duetten uit het Stabat Mater van Pergolesi.
Vanwege het repertoire is deze cursus alleen toegankelijk voor sopranen en alten.
We gaan er bij ZING Pergolesi vanuit dat de muziek vooraf (enigszins) wordt bestudeerd met behulp van de PDF en MP3's, zodat we sneller de diepte in kunnen t.a.v. intonatie, samenklank, frasering, dynamiek, etc.
De cursusdag zal plaats vinden in de monumentale, inspirerende Cellebroederskapel, Cellebroedersstraat 4, in Maastricht.
Na betaling krijgt u de beschikking over de bladmuziek (PDF) en MP3 (met begeleidingsband).
Aanmelden

Zondag 10 februari - KirstiConsort

KirstiConsortConcert - 15.00 uur - Toegangsprijs € 10,-.
Parels van vrouwelijke componisten.
KirstiConsort is een jong en verfrissend ensemble dat speelt op barokinstrumenten en muziek uitvoert gecomponeerd door vrouwelijke componisten uit de 15e tot 21e eeuw. In dit concert presenteert het ensemble instrumentale en vocale muziek van Camilla de Rossi, wiens leven nog steeds met mysteries wordt omhuld, en Élisabeth-Claude Jacquet de la Guerre, wonderkind aan het hof van de Zonnekoning. De twee componistes hadden beiden het talent om woorden en muziek nauw te verbinden, wat we horen in de kleine liefdescantate fra Dori en Fileno van de Rossi, maar zelfs in de volledig instrumentale triosonate van de la Guerre.

Programma:
Camilla de Rossi (fl. 1707-1710) - Cantate "fra Dori e Fileno"
Élisabeth-Claude Jacquet de la Guerre (1665-1729) - Triosonate in c

Kat Carson - sopraan
Anna Vala Ólafsdóttir - alt
Kirsti Apajalahti - viool
Nino Natroshvili - viool
Elianne Ardts - cello
Ondřej Bernovský - klavecimbel

Reserveren:  of 06-22360604.

Zaterdag 26 januari - ZING, duetten van Henry Purcell

purcellCursus – Deel 1: 10.30 tot 12.30, Deel 2 13.45 – 15.45 uur – Toegangsprijs: € 39, inclusief bladmuziek (PDF) en MP3.
Altijd al eens de duetten van Henry Purcell willen zingen?
Onder leiding van Hans Veldhuizen (werkzaam voor o.a. De Nationale Opera, Concertgebouw Amsterdam) werkt u gedurende deze dag aan duetten van Henry Purcell (zoals o.a. 'Sound the Trumpet', 'Shepherd, Shepherd leave Decoying' en 'My Dearest, my Fairest').
Vanwege het repertoire is deze cursus alleen toegankelijk voor sopranen en alten.
We gaan er bij ZING Purcell vanuit dat de muziek vooraf (enigszins) wordt bestudeerd met behulp van de PDF en MP3's, zodat we sneller de diepte in kunnen t.a.v. intonatie, samenklank, frasering, dynamiek, etc.
De cursusdag zal plaats vinden in de monumentale, inspirerende Cellebroederskapel, Cellebroedersstraat 4, in Maastricht.
Na betaling krijgt u de beschikking over de bladmuziek (PDF) en MP3 (met begeleidingsband).
Aanmelden. 

Zondag 20 januari - Carmen

carmen 4Storytelling Concert - 16.00 uur - € 10.00 
Lizet van Beek, zang en spel en Doré van Deijck, piano laten u in 60 minuten kennismaken met de geschiedenis van de mooie zigeunerin Carmen. Carmen, een pittige Spaanse schone, werkt in een sigarettenfabriek in Sévilla, waar ze voortdurend ruzie maakt met de andere meiden. De jongens van de stad vallen als een blok voor haar schoonheid en brutaliteit. Ook de soldaat Don José wordt stapelverliefd op Carmen en gaat daardoor gekke dingen doen..... De opera wordt in deze voorstelling gecomprimeerd tot een operavertelling, waarin het originele libretto en de originele muziek van de opera worden gebruikt, maar hier met spitsvondigheid en humor tot een begrijpbaar verhaal gemaakt, want alle teksten zijn in het Nederlands. De voorstelling is tweeledig: we volgen het verhaal van Carmen en tegelijkertijd wordt verteld wat zich achter het gordijn en in de zaal plaatsvindt. Op deze wijze wordt opera dichtbij gehaald, als iets wat je kunt aanraken, wat leuk, mooi en spannend is en werkelijk kunt meebeleven. Zoals Opera ooit bedoeld was.

Zondag 13 januari – Nieuwjaarsconcert De Vèsjes

vestjes klConcert – 15.00 uur – Toegang gratis, vrije gave is welkom.
Vierstemmig koor De Vèsjes (een van onze vaste gebruikers) treedt voor u op. Onder leiding van Lejo Nijsten geven zij een nieuwjaarsconcert .Als gast verwelkomen zij Dionne Nijsten (cello). Zij speelt werken van o.a. Bach & Rachmaninoff. Het koor en Dionne worden begeleid door Mary Auwens op piano.

Zondag 23 december - Evgenia Markova, Vladimir Kirasirov en Anna Emelyanova

kirasirovmarkowa2anna emelyanovaKerstconcert - 16.00 uur - Toegangsprijs € 15,-  UITVERKOCHT
Een kerstconcert met niet louter kerstmuziek.
Evgenia Markova (domra) en Vladimir Kirasirov (gitaar) hebben al vaker in de kapel voortreffelijke concerten verzorgd met klassieke muziek in combinatie met weemoedige Russische volksmuziek. Ze hebben dit keer als gastsolist de Russische sopraan Anna Emelyanova uitgenodigd. Zij zingt onder andere bij Opera Zuid. Er is een indrukwekkend programma samengesteld met werken van Fauré, Rachmaninov, Rimsky-Korsakov, Tchaikovsky. Geeindigd wordt met het prachtige Ave Maria van Mascagni.

Vrijdag 21 december - Something Blue & AmBrass

AmbrassConcert – 20.00 uur - Toegangsprijs € 10,-   UITVERKOCHT
Op veler verzoek wederom een sfeervol duo kerstconcert met a capella quintet Something Blue en brass quintet AmBrass.
AmBrass is opgericht in november 2000 (destijds onder de naam Brass Quintet Amici Musae). Ambrass bestaat uit vijf fanatieke amateurmusici uit Zuid-Limburg. Het ensemble heeft een traditionele "Brass Quintet bezetting". Deze bestaat uit twee trompetten, een hoorn, en trombone en een bastuba. Ambrass trad al op op tijdens de opening van het WMC voor koningin Maxima en voor een uitverkochte Hanenhof in Geleen en Rabozaal in Heerlen.

Something BlueDe vijf charmante dames van Something Blue verspreidden al sinds 1997 het ultieme kerstgevoel, louter met hun prachtige vocalen. Oogstrelende meestal jazzy arrangementen van bekende en minder bekende christmas carolls brengen jong en oud in kerststemming.

Geluidsfragment Something Blue
Geluidfragment Ambrass

Maandag 17 december - Southern Voices - Christmas Carol Sing-Along

Southern Voices klConcert - 19.30 uur - Toegangsprijs € 10,-
Een aaneenschakeling van de mooiste kerstliederen aller tijden! Southern Voices is een muzikaal ensemble bestaande uit de sopranen Eline van den Broeke, Elmy Kremer en Aukje Pijper. Kenmerkend voor Southern Voices is hun zuivere & harmonische klank. Zowel klassieke als moderne muziek worden met diepgang en lichtvoetigheid ten gehore gebracht. Sinds hun ontdekking door Herman van Veen treden ze op in grote zalen als Carré en het Delamar Theater in Amsterdam en de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. Ook waren ze al vaker te horen op Radio 4.  Hun eigen show is in oktober in premiére gegaan. Southern Voices wordt begeleid door de pianist Servaas van Zijl. 

'Southern Voices heeft in mijn optiek dezelfde kwaliteiten als O'gene in het lichte. Iets van kinds af aan, vertrouwd. Ze mengen als kersen in martini.' - Herman van Veen.

Kaarten aan de kassa. U kunt ook reserveren via of via telefoonnummer 0640515174.

Zaterdag 15 december - Femmes Vocales

Femmes Vocales 2Concert - 20.00 uur - Toegangsprijs: vrijwillige bijdrage
'And so this is Christmas'. 
Het vrouwenkoor 'Femmes Vocales' staat onder leiding van Cécile Schouten. Het koor bestaat 22 jaar en heeft de afgelopen jaren een groot repertoire opgebouwd en vele succesvolle concerten uitgevoerd, al dan niet in samenwerking met instrumentalisten en/of andere vocalisten. Naast de 'thuisconcerten' in Zuid Limburg heeft het ensemble ook buiten Limburg in o.m. Den Bosch, Leuven en Frankrijk concerten verzorgd. 
Het programma bestaat overwegend uit kerstmuziek die zowel door koor als solisten zal worden uitgevoerd. Christianne Steegmans begeleidt het koor aan de piano.

Aansluitend aan het concert is gelegenheid om, onder het genot van een drankje, gezamenlijk nog wat na te praten.

Zondag 25 november - Boekpresentatie 'Bomen tussen hemel en aarde' - Chrys Steegmans

boekpresentatieBoekpresentatie - Inloop vanaf 15.15 uur. Start programma: 15.30 uur - Toegang gratis.
Fotorapportage met tekstuele beschrijvingen van monumentale zolders van een aantal historische en monumentale gebouwen in Maastricht. Het unieke boek is in beperkte oplage gedrukt en geeft een mooie fotorapportage met tekstuele beschrijvingen van monumentale zolders van een aantal historische en monumentale gebouwen in Maastricht. In het boek staan ook enkele speciaal voor dit boek geschreven gedichten van Han Berghs.

Programma:

  • Welkom door Chrys Steegmans
  • Filmimpressie van de monumentale zolders met muziek van Han Berghs
  • Inleiding, Servé Minis, bouwkundige en historicus gemeente Maastricht
  • Uitreiking eerste exemplaar aan Chrys Steegmans
  • Uitreiking van het boek aan sponsor en gebouwbeheerders
  • Gelegenheid tot het kopen van het boek
  • Nazit

Zaterdag 17 november - Ensemble Odyssee

ensemble Odyssee 5Concert - 16.00 uur - Toegang gratis
In Freundschaft. 
Ensemble Odyssee presenteert feestelijke en virtuoze muziek met suites en soloconcerten voor strijkers, blazers en continuo van Bach, Fasch, Graupner en Telemann.Het programma. In Freundschaft combineert zeer bekende met zelden tot nooit gehoorde composities. De twee bekendste stukken zijn  het concert in d-klein BWV1052 en het Vierde Brandenburgse Concert, dat tevens in een minder gespeelde versie (voor viool resp. klavecimbel) ten gehore wordt gebracht.

Bezetting Ensemble Odyssee: Anna Stegmann (blokfluit solo), Georg Fritz (hobo solo, blokfluit), Eva Saladin (viool solo), Andrea Friggi (klavecimbel solo)
Ivan Iliev en Nadine Henrichs/ David Alonso Molina (viool tutti), David Alonso Molina/Zdenka Prochazkova (altviool), Agnieszka Oszańca (violoncello), Carina Cosgrave (contrabas)

Geluidsfragment

Tickets

Zondag 11 november - Checkhov Quartet

Muziek

  

 

 

 

 

Concert - 14.00 uur - Gratis toegang, doch reservering à € 5,- noodzakelijk
Het Chekhov Quartet werd in 2013 in Maastricht opgericht.
De vier musici hebben allen een binding met Rusland.
Het kwartet heeft een zeer gevarieerd repertoire met programma's in verschillende stijlen en genres. Het Chekhov Quartet treedt regelmatig op in Nederland, België en Duitsland. Ze spelen werken van o.a. Vivaldi, Pachelbel, Mozart, Brahms Piazzolla.

Dit concert wordt georganiseerd door de vrijmetselaars Loge La Constance, vaste gebruiker van de Cellebroederskapel, ter gelegenheid van haar 2e lustrum. 

Zaterdag 10 november - Tjeu van den Berk - ‘Die Zauberflote: een alchemistische allegorie’

TheuVanDeBerkLezing - 14.00 uur - Gratis toegang, doch reservering à € 5,- noodzakelijk
Tjeu van den Berk (1938) is een Nederlands theoloog. Centraal in zijn werk staan het 'numineuze', het heilige, de mystiek, inwijding, symbolisme, het onbewuste en de relatie tussen religie, kunst en dieptepsychologie. Van den Berk studeerde theologie in Rome, Lyon en Nijmegen. Al in zijn studietijd werd hem duidelijk dat zijn wereldbeeld overeenkwam met dat van Rudolf Otto. Dit blijkt ook uit de boeken Het Heilige van Otto en Het numineuze van Van den Berk. Hij promoveerde op een proefschrift over de Duitse protestants-lutherse theoloog en predikant Dietrich Bonhoeffer. Hij was als universitair docent verbonden aan de Katholieke Theologische Universiteit Utrecht. Hij was bestuurslid van de C.G. Jung Vereniging Nederland.

Deze lezing wordt georganiseerd door de vrijmetselaars Loge La Constance, vaste gebruiker van de Cellebroederskapel, ter gelegenheid van haar 2e lustrum.  

Zondag 7 oktober - Kamerkoor Quartna

Flyer quartnaConcert - 15.30 uur - Toegangsprijs € 10,-
Under the Willow Tree, linking up with American choir traditions. M.m.v. Michelle Geerlings, klarinet. 
Kamerkoor Quartna  staat onder leiding van Arno Kerkhof en heeft ongeveer 20 leden, amateurzangers afkomstig uit alle windstreken van Nederland, vaak al lang geleden neergestreken in Maastricht. Quartna bestaat sinds 1987 en geeft jaarlijks concerten. Dit jaar staat het concert in het teken van Amerikaanse componisten van 1778 tot nu. De composities betreffen deels religieuze muziek, zoals gospels, hymnen en psalmen, maar ook makkelijk toegankelijke liederen met een speelse ondertoon.

Zaterdag 8 september en zondag 9 september - Open Monumentendagen

Vrije toegang - doorlopende powerpointpresentatie over de geschiedenis van de kapel en haar bewoners
Zaterdag van 11.00 - 17.00 uur
Zondag van 13.00 - 17.00 uur

Hoewel het thema van de Open Monumentendagen 'In Europa' niet direct aansluit bij onze kapel, vinden we toch dat juist op deze dagen de kapel vrij toegankelijk moet zijn voor publiek. Normaal zijn we alleen geopend op afspraak of bij activiteiten zoals concerten en na telefonische aanmelding  tijdens de wekelijkse rondleiding op de woensdagmiddag om 15.00 uur. Op deze dagen bent u van harte welkom, want dit mooie middeleeuwse monument is een lust voor het oog! openmonumentendagDe kapel is een kleurig pareltje van laatgotiek met unieke ornamenten en als een van de weinige gotische kerken voorzien van de originele middeleeuwse plafondschilderingen. 

Neem vooral uw fototoestel mee!  

Maandag 13 augustus - Orlandofestival - Tayrona Kwartet

orlandoRegioconcert Orlandofestival - 16.00 uur - Toegangsprijs € 10 incl. consumptie. Uitrijmunt € 1,-
Tijdens de regioconcerten van het Orlando Festival hoort u jonge internationale professionele ensembles en zangers uit de Orlando Masterclass in hun favoriete repertoire. We zijn verheugd dat dit keer ook de Cellebroederskapel uitverkoren is als locatie.  
Het Tayrona Kwartet speelt voor u:
- Dimitri Sjostakovitsj (1906-1975) Strijkkwartet nr.7 op.108 (1960)
- Felix Mendelssohn (1809-1847) Strijkkwartet nr. 6, op.80 (1847)
Het kwartet bestaat uit: Mimi Jung (viool), Pablo Kirschner Vilalta (viool), Alena Klimova (altviool), Diego Ernesto Hernández-Vidal (violoncello)

Ticketverkoop

Voor meer informatie over het Orlandofestival zie www.orlandofestival.nl

Zondag 19 augustus - Gumbo Jazzband

Gumbo Jazzband 1Zondagmiddagconcert - 16.00 uur - Toegangsprijs € 10,-
De Gumbo Jazzband, een traditionele Jazzband, bestaande uit zes muzikanten uit Maastricht, speelt in het idioom van de New Orleans Jazz. Grootheden als Louis Armstrong en Sidney Bechet zijn geboren in New Orleans en speelden van origine in deze stijl. De stijl wordt gekenmerkt door een duidelijke melodielijn, collectief samenspel en een op de klassieke leer gestoelde akkoordenprogressie. Voor een optreden in de Cellebroederskapel kiest de Gumbo Jazzband niet voor een regulier optreden maar een thema-optreden, waarin op de muziek, de stad, zijn componisten en/of bekende muzikanten wordt ingegaan. Dat alles omlijst met nummers uit hun repertoire.
De Gumbo Jazzband is inmiddels geen onbekende meer op menig festival en concertplaats. Zo hebben ze vorig jaar een tournee gemaakt naar de bakermat van de jazzmuziek, New Orleans, waar ze in tien dagen tijd negen optredens verzorgden waarvan twee op het prestigieuze French Quarter Festival.

Geluidsfragment

Programmering concerten

De Stichting Cellebroederskapel biedt graag (jonge) musici een podium en streeft ook naar dat geconcerteerd wordt op het monumentale Binvignatorgel. We zijn een vrijwilligersorganisatie en maken geen winst op de organisatie van concerten. 

Wilt u een concert geven in de Cellebroederskapel? Dat kan! U kunt de kapel huren. Onze tarieven zijn in principe vast. 

Maar ook een optreden zonder huur, waarbij een vooraf afgesproken deel van de recette wordt afgedragen aan de kapel, is een mogelijkheid. Daarbij gelden de navolgende voorwaarden: Minimum toegangsprijs per bezoeker € 10,- (excl. artiesten en twee begeleiders), 60% van de recette voor de artiesten en 40% voor Stichting Cellebroederskapel, maximum tijdsduur incl. repetitie 3 uur. 
Mocht u in deze optie interesse hebben om op te treden, dan zouden we graag voor publiciteit op onze website het volgende ontvangen:
• korte omschrijving van ensemble en artiesten,
• beoogd programma,
• link naar geluidsfragmenten, website of recensies,

Neem voor deze mogelijkheid en beschikbare data contact op met onze beheerder John Eijssen, of 0622360604.

Programming concerts

The Foundation Cellebroederskapel would like to give (young) musicians an opportunity to perform. Also using our monumental Binvigat-organ is one of our goals. We are a voluntary organization and make no profit on organising concerts.

Would you like to give a concert in the Cellebroederskapel? You can! You can rent the chapel. Our rates are basically fixed.

Also a possibility is to give a concert with an agreed proportion of the receipts to be remitted to the chapel. Minimum contribution per visitor € 10, - (artists and two supervisors for free), 60% of the receipts for the artists and 40% for the Foundation Cellebroederskapel; maximum duration 3 hours including rehearsal. 

If you are interested we would like to receive for publicity on our website:
• a short biography
• programme in concept
• website or link of audio fragments or reviews

For more information and available dates please contact John Eijssen, . 0622360604