Zaterdag 24 september - Lautenwerk

Lautenwerk Quirici  Favilla klZaterdagmiddagconcert - 17.00 uur - Toegangsprijs € 10,- incl. drankje na afloop
Lautenwerk is een muzikaal project met als doel de kamermuziek te benaderen vanuit een historisch instrument: de luit. In hun programma 'Bach's Circle' presenteren Isabel Favilla (blokfluit) en Guilio Quirici (theorbe) melodieuze werken van Bach en tijdgenoten.

Tevens presentatie van het programma van zondagmiddagconcerten voor het seizoen 2016-2017.

Kaarten aan de kassa. U kunt ook reserveren (0629036526 of )

PROGRAMMA

Bach's Circle

Charlies Dieupart (1667-1740)
Suite in D major
Ouverture, Allemande, Courante, Sarabande, Gavotte, Passepied, Gigue
Carl Philipp Emanuel Bach (1714-1788)
Sonata in C major
Andante, Allegro, Adagio, Menuets I & II
Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Suite in G (bewerking door Guilio Quirici voor theorbe uit de eerste cellosuite)
Prelude, Allemande, Sarabande, Giga
G.F. Haendel (1685-1759)
Sonate in A mineur
Larghetto, Allegro, Adagio, Allegro
B. Marcello (1686-1739)
Sonata XII in F Major
Adagio, Menuet, Gavotta, Largo, Ciaccona

MUSICI
www.lautenwerk.info

Giulio Quirici klGiulio Quirici
De uit Italië afkomstige Giulio Quirici (luit, theorbe en barokgitaar) trad op met het Orkest van de 18e eeuw onder leiding van Frans Brüggen en speelde met dirigenten als Philippe Pierlot, Mike Fentross, Enrico Gatti, Charles Toet en Milos Valent in de belangrijkste concertzalen en festivals voor barokmuziek in Europa, waaronder het Festival d'Ambronay, Grachten Festival, de Innsbrucker Festwochen, der alte Musik, Pavia Barocca, Modena Grandezze & Meraviglie, het festival Oude Muziek Utrecht Fabulous Fringe, Musica Antiqua Fringe te Brugge en vele andere. Hij In 2014 won hij met Radio Antiqua de Händel Competiton Prize in Göttingen, Duitsland.
Hij is artistiek directeur van Lautenwerk en toert regelmatig met kamermuziek groepen in heel Europa, met name Radio Antiqua (Jury- en publieksprijswinnaar Haendel Festspiele Goettingen).
Giulio behaalde een Master 's degree aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij jazz en barokmuziek studeerde. Hij volgde ook cursussen door de Berklee College of Music, de Akademie für Alte Musik Bremen en de NYC New School for Jazz en hedendaagse muziek. Hij is te horen op een aantal cd-opnames van Glossa, Ambronay Editions, Pan Classics. www.giulioquirici.com

Isabel-FavillaIsabel Favilla
Isabel Favilla, geboren in Brazilie, studeerde piano, klavecimbel en blokfluit aan de Escole de Música de Brasilia. In 2007 behaalde ze een master in blokfluit aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. In 2012 verkreeg ze een tweede master in barokfagot aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Met Radio Antiqua won ze de jury- en de publieksprijs van de Göttingen Historical Music Competition in 2014 en ze was Artist in Residence aan het Collegio Ghislieri van Pavia (Italië) en het Centre Culturel de Rencontre van Ambronay (Frankrijk).Isabel speelt in verscheidene Europese en Zuid-Amerikaanse landen als solist en orkestmusicus met ensembles zoals Concerto d'Amsterdam, La Sfera Armoniosa, Le Concert Bourgeois en Les Muffatti. Ze trad op met onder meer de dirigenten Fabio Bonizzoni, Mike Fentross, Peter van Heyghen, Ryo Terakado, Luis Otávio Santos en Paul Dobrecht. U kunt haar beluisteren in opnamen door Il Complesso Barocco, Collegium Musicum Den Haag, Orquestra Barocca de Juiz de Fora en Les Muffatti.Van 2010 tot 2013 nam ze als musicus deel aan de Memorabele Momenten Foundation (Amsterdam). Momenteel geeft ze les op blokfluit en barokfagot aan de School for Early Music in Amsterdam. www.radioantiqua.com