Zondag 13 november - De Finibus Terrae

Luca Alfonso Rizzello klZondagmiddagconcert - 16.00 uur - Toegangsprijs € 10,-
Violist Luca Alfonso Rizzello en organist Claudio Ribeiro spelen uitsluitend op historische barokinstrumenten. Ons monumentale Binvignatorgel komt perfect tot zijn recht in een programma van 17e eeuwse muziek. Het programma is samengesteld als een muzikale reis door de belangrijkste gebieden waar zich de Europese muziekcultuur heeft ontwikkeld, met als gids viool en basso continuo en orgelsolostukken uit de 17e eeuw. De tijd en de stijl, die in het Italiaans wordt aangeduid als het Seicento. 

Kaarten aan de kassa. U kunt ook reserveren: 06 29 03 65 26 of

PROGRAMMA

Jan Pieterszoon Sweelinck: Toccata in C Major
(1562 - 1621) orgel solo
Giovanni Antonio Pandolfi Mealli: La Cesta (Libro Terzo, Innsbruck 1660)
(ca. 1630 - ca.1670) viool en basso continuo
Girolamo Frescobaldi: Canzon Quarti Toni dopo il Post Comune (Fiori Musicali, 1635)
(1583 - 1643) orgel solo
Antonio Bertali: Chiacona (Kromerisz manuscript)
(1605 - 1669) viool en basso continuo
Johann Jakob Froberger: Fantasia sopra Sol, La, Re
(1616 - 1667) orgel solo
Andrea Falconiero: La suave melodia y su corrente (Il Primo Libro, Napoli 1650)
(ca. 1585 – 1656) violin en basso continuo
Giovanni Maria Trabaci: Consonanze stravaganti
(1575 - 1647) orgel solo
Andrea Falconiero: La Monarca (Il Primo Libro)
viool en bassa cominuo
Girolamo Frescobaldi: Capriccio sopra la Girolmeta (Fiori Musicali, 1635)
orgel solo
Antonio Bertali: Sonata n° 2 (Partiturbuch, Gotha, 1662)
viool en basso continuo

MUSICI

Het duo is genoemd naar de streek Salento in de provincie Italiaanse provincie Lecce, waar Rizello vandaan komt en ze elkaar als musici ontmoeten. Dat is in het zuidelijkste puntje van de laars van Italie. Inderdaad De Finibus Terrae: het einde van de wereld.

Claudio Ribeiro 2Claudio Ribeiro is in São Paulo geboren (1976) en begon zijn muzikale studie met de piano in 1983. In 1994 werd hij toegelaten tot de Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP). Hier studeerde hij clavecimbel bij Edmundo Hora en behaalde zijn Bachelor in Koor- en Orkestdirectie.
Hij heeft met vele ensembles in Zuid Amerika en Europa gespeeld, zoals Seicento, Jardim Musical, La Bagatelle, Armonico Tributo - Campinas Baroque Orchestra, Vox Brasiliensis, Orquesta Barroca del Mercosul, Harmonie Universele en het Orkest van de Académie Baroque Européenne in 2002 (o.l.v. R. Alessandrini) en 2005 (o.l.v. W. Christie). In Mei 2004 behaalde hij zijn Bachelor diploma en in juni 2006 zijn Master diploma aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Jacques Ogg. Hij werkt momenteel met verschillende ensembles, waaronder het barokorkest COLLEGIUM MUSICUM Den Haag (dirigent) en is gastdocent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

de finibus terrae licaLuca Alfonso Rizzello (1981 Lecce, Italië) behaalde zijn bachelorgraad in viool aan het Conservatorium N. Piccinni in Bari, in barokviool aan het Conservatorium 'Tito Schipa' in Lecce en zijn master aan het Conservatorium 'G. Nicolini' in Piacenza. Hij vervolgde zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en de International Academy of Music in Milaan. Hij treedt regelmatig op met kamermuziekensembles en orkesten in Italië, Europa, USA en Argentinië.Hij trad op tijdens vele festivals in Europa, waaronder Musica Sacra in Maastricht. Hij speelde met vele internationale orkesten en in Nederland met Ars Musica, Collegium Musicum Den Haag, Het Nederlands Bach Orkest. Hij is oprichter van het Ensemble Prothimia en de Zuid Italiaanse festival Antiqua Manent. Hij gaf masterclasses in de USA.