Zondag 18 juni - Stijn Bovenkamp & Elianne Ardts

elianne en stijn klZondagmiddagconcert - 16.00 uur - Toegangsprijs € 10,-
Harp en cello. Is er een mooiere combinatie? Stijn en Elianne (beiden cum laude afgestudeerd in 2015 aan het Utrechts conservatorium)  spelen samen, maar ook solo werken van Bach, Scarlatti, Debussy en natuurlijk  'De Zwaan' van Saint Saens. En niet alleen deze klassiekers komen voorbij, maar ook werk van Oscar Peterson, Johnny Mercer en eigen composities van Stijn, die naam maakt als componist. Komt u genieten?

Kaarten aan de kassa. U kunt ook reserveren: 06 29 03 65 26 of

PROGRAMMA

Johann Sebastian Bach
Uit "6 suites a violoncello solo senza basso"
Suite IV in Es                                                          (Elianne)

Camille Saint Saëns
"De Zwaan" uit het "Carnaval der dieren"               (Stijn + Elianne)

Domenico Scarlatti                                               (Stijn)
- Sonate K.198
- Sonate K.35

Michael Glinka                                                      (Stijn)
Nocturne voor harp

Camille Saint Saëns                                              (Stijn + Elianne)
Prière

Claude Debussy                                                    (Stijn)
Clair de Lune

Oscar Peterson                                                      (Stijn)
Hymn to Freedom

Johnny Mercer                                                       (Stijn)
- Autumn leaves
- Fly me to the moon

Stijn Bovenkamp
Nieuw werk voor Harp en Cello                                (Stijn + Elianne)

MUSICI

Stijn BovenkampStijn Bovenkamp, geboren in Maastricht, begon met zingen bij de Meerssener Nachtegalen en daarna bij de Limburgse Koorschool Cantarella onder leiding van Harrie Spronken. Op zijn 18e stopte hij met zingen, maar de instrumentale muziek bleef trekken. Stijn koos toen voor een oude liefde, de harp waar hij even les op had toen hij zeven jaar was. Hij startte met zijn harpopleiding bij Bess Franssen van Kumulus en dat ging meer dan goed. Zo goed zelfs dat hij in 2009 op 23-jarige leeftijd aangenomen werd bij het Utrechtse conservatorium. Hij studeerde bij hoofvakdocent Erika Waardenburg en volgde masterclasses bij onder andere Bart van Oort en Andrew Lawrence-King. Stijn is dus een echte laatbloeier. Hij is een grote Bachfan (de hele familie), maar kan zich ook verliezen in (jazz)-improvisaties. Daarnaast vindt hij het componeren van muziek erg leuk om te doen. Stijn geeft workshops over improvisatie bij Kumulus en studeerde in 2015 cum laude af aan het conservatorium in Utrecht. Nadien volgde hij onder meer masterclassess bij Park Stickney, Andrew Lawrence-King, Edmar Castañeda, Bart van Oord, Rosetty de Ruiter, Gwyneth Wentink en Skaila Kanga. Andere muziekculturen leerde hij kennen tijdens reizen door landen als Thailand, Cambodja en Kenia. Momenteel neemt Stijn deel aan diverse projecten zoals jazzcombo's, (internationale) concerten maar ook het verder ontwikkelen van lesmethodes voor de harp. 

Elianne Ardts 2Stijn wordt vergezeld door de celliste Elianne Ardts. Elianne begon op zevenjarige leeftijd met cellolessen bij Wikkie Vis en op zesjarige leeftijd met pianolessen op de muziekschool bij Hans van den Boomen en later bij Ruud Bouman. Ze studeerde cello aan het Utrechts conservatorium bij Ran Varon en barokcello bij Viola de Hoog. Ook Elianne studeerde in 2015 cum laude af.
Op het Herman Krebbers Viool en Cello Concours in Kampen won ze in 2009 de tweede prijs. Ze volgde lessen en masterclasses onder andere bij Paul Uyterlinde, Dmitri Ferschtman, Floris Mijnders en Aram Talalyan.
Naast haar studie aan het conservatorium speelde ze enkele jaren in het Euregio Jeugdorkest, een orkest voor getalenteerde jonge Vlaamse en Nederlandse musici, waarmee ze onder andere een tournee door China maakte. Verder speelt ze met veel plezier kamermuziek, zowel modern als barok.