Zondag 21 mei - Four Aces Guitar Quartet

FAQ-kleinZondagmiddagconcert - 16.00 uur – toegangsprijs € 10,-
Hipper dan het Four Aces Guitar Quartet wordt klassiek niet. Acht jaar na hun debuut zijn deze vier in maatpak opgetrokken jongens de Vlaamse klei ontgroeid. Hun cd Odyssee was een succes tot in China toe. Nu Bart, Inti, Menno en Stein Odyssee achter zich laten verkennen ze op hun nieuwste album For Aces een onontgonnen universum. For Aces is het resultaat van hun wereldwijde oproep aan componisten om nieuw, uitdagend repertoire te schrijven voor het Four Aces Guitar Quartet. Four Aces is bijzonder trots op het nieuwe werk van Nuccio D'Angelo, Clarice Assad en Harry Sacksioni. In onze kapel brengen ze werken ten gehore van Rachmaninoff, Sacksioni, Roux, Boccherini, Tsjaikovski, Selhorst, Möller en Assad.

Kaarten aan de kassa. U kunt ook reserveren ( of 06-29036526)

www.fouracesgq.com

Four Aces 1 klHet Four Aces Guitar Quartet is in 2008 ontstaan toen vier gitaristen elkaar ontmoetten tijdens het Internationale Gitaarsymposium in Iserlohn. Hun eerste concert ooit was onderdeel van een afstudeerproject. Publiek en jury waren meteen onder de indruk van het gedurfde programma, de grote virtuositeit en het rijke muzikale kleurenpalet van het viertal.

Na hun debuut gaf het Four Aces Guitar Quartet optredens in de belangrijkste zalen van het land zoals Flagey, Bozar, deSingel en tal van culturele centra. In het buitenland speelde het kwartet concerten in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Slovenië, Italië, Georgië en China. Voorts waren ze te horen in live shows op de Nederlandse Radio 4, Canvas en de Belgische klassieke zender Klara.

In de zomer van 2013 werd het kwartet gevraagd om masterclasses te geven tijdens het Internationale Gitaarsymposium in Iserlohn, een van de belangrijkste gitaarfestivals voor klassieke gitaar in Europa. In datzelfde jaar won het ensemble Supernova, een Belgische kamermuziekcompetitie die wordt ondersteund door het nationale radio- en televisienetwerk, de Belgische overheid en talrijke cultuurpartners.

Het kwartet perfectioneerde zich voorts door masterclasses te volgen bij sommige van de bekendste gitaristen in de wereld. Daaronder Aniello Desiderio, the Katona Twins, David Russel en Johan Fostier. Een hoogtepunt was voorts een gezamenlijk concert met Andrew York, stichtend lid van het Los Angeles Guitar Quartet en winnaar van een Grammy Award.

Het Four Aces Guitar Quartet houdt ervan om klassieke meesterwerken te combineren met bewerkingen van traditionele folksongs en popmuziek. Op Odyssee vertelde het kwartet het verhaal van een vijfjarige samenwerking als ensemble. Elke compositie presenteerde een schakel in die vijfjarige reis, inclusief emoties en herinneringen.

De nieuwste cd 'For Aces' gaat voort op dat pad, maar verkent tegelijk een nieuw universum met composities die speciaal voor dit album zijn geschreven. De componisten van dienst komen vanuit de hele wereld. Zo kan het kwartet terugblikken op een fraaie samenwerking met Clarice Assad, Adam Clarke, Nuccio D'Angelo, Nejc Kuhar, Patrick Roux, Harry Sacksioni, Alain Selhorst en Johannes Möller.

PROGRAMMA

- Sergei Rachmaninoff, Prelude 4 (arr. Bart Venken)
- Harry Sacksioni, Ouverture
- Patrick Roux, Aqua Cenas
- Luigi Boccherini, Introduction & Fandango
- Pjotr Tsjaikovski, Swan Lake Waltz (arr. Four Aces Guitar Quartet)
- Alain Selhorst, Tokyo
- Johannes Möller, The Dream of Khailash
- Clarice Assad, DANZA