Zondag 11 december - MIKOE

MIKOE 1a klConcert - 15.00 uur - Toegangsprijs € 10.00
MIKOE staat voor Mike & Koen. Mike Duerigen (pantam) ook bekend onder de naam "caisaman", ontdekte in 2009 de mogelijkheid om ritme en melodie te verbinden op deze, nog relatief onbekende, instrumenten en ontwikkelde een eigen stijl om ze te bespelen. Koen Dekkers (viool) specialiseerde zich na zijn vioolstudie in wereldmuziek en muziektherapie. Laat u verrassen door het bijzondere en exotische samenspel van viool & pantam (handpan), een verfrissende mix van ontspannende, melancholische, maar ook opwindende en humorvolle composities, die de toeschouwer meenemen op een reis door de Tuin der Muziek – "La Fête du Jardin"

Kaarten aan de kassa.

Beide muzikanten zijn beroepsmatig actief in diverse formaties, voornamelijk in Duitsland, Nederland, België en Frankrijk.
Hun eerste ontmoeting vond plaats in het jaar 2012, toen ze als muzikanten beiden voor hetzelfde evenement geboekt waren. Spontaan speelden zij daar, op verfrissende wijze, samen en hebben daarop besloten om uit deze toevallige ontmoeting meer te laten ontstaan.
MIKOE 2 klIn de loop van de daaropvolgende jaren bouwden zij, met veel plezier, toewijding en regelmatige optredens, een eigen repertoire op, dat ze nu op hun eerste gezamenlijke album, "La Fête du Jardin", hebben samengevat. De uitsluitend door henzelf gecomponeerde muziekstukken zijn overwegend beïnvloed door jazz, wereldmuziek en elementen uit de klassieke muziek. Ieder stuk vertelt een eigen verhaal, en de door hen ontwikkelde stijl laat zich moeilijk in een enkel muziekgenre vastleggen.