Zondag 15 januari - Het Scoltio Ensemble

ensemble scotioConcert - 16.00 uur - Toegangsprijs: € 10,-
Het Sciolto ensemble staat voor temperamentvolle, virtuoze, melodieuze, ritmische en tedere muziek. In steeds wisselende bezettingen speelt het ensemble werken uit de Franse Romantiek, humoristische werken van G. Schocker en temperamentvolle muziek van L. Bernstein en A. Piazolla. Tijdens dit zondagmiddag concert zal ook het Binvignatorgel bespeeld worden door de fameuze Vlaamse organist en pianist Paul Steegmans in o.a. het Magna res est amor van H. Andriessen en zijn eigen compositie voor fluit en orgel.

Kaarten aan de kassa. U kunt ook reserveren:   of 06 22360604

Het Scoltio Ensemble bestaat uit
Sonja Feenstra, sopraan
Eva Bylois, dwarsfluit
Sara de Groof, dwarsfluit
Paul Steegmans, orgel en piano

PROGRAMMA

Magna res est amor - H. Andriessen - sopraan en orgel
Aria - P. Steegmans - fluit en orgel
Andante e Rondo - F. Doppler - 2 fluiten en piano
L' Invitation au Voyage - H. Duparc -  sopraan en piano
Les Roses d' Ispahan -  G. Fauré - sopraan en piano
Maya - I. Clarke - 2 fluiten en piano
Une flûte invisible - C. Saint- Saëns - sopraan, fluit en piano
Viens, une flûte invisible soupire -  A. Caplet  - sopraan, fluit en piano
Le Rossignol -  C. Saint- Saëns - sopraan, fluit en piano
Three Dances - G. Schocker -  2 fluiten. Piano
I got rhythm - G. Gershwin - piano
Summertime -  G. Gershwin -  sopraan en piano
La Comparsa -  E; Lecuona - piano solo
Oblivion -  A. Piazolla -  2 fluiten en piano
I am easily assimilated - L. Bernstein - sopraan , piano
Once I loved (arr. P. Steegmans)- C. Jobin sop - 2 fluiten en piano

sonja feenstraSonja Feenstra, sopraan
Sonja Feenstra begon haar zangstudie aan het ArtEz conservatorium te Zwolle, waar zij haar Bachelor zang afsloot. Zij vervolgde haar studie aan het Conservato-rium van Maastricht voor de studierichtingen Opera en het Master diploma solo zang bij Mya Besselink.
Zij was ook enige jaren verbonden als docent zang aan dit conservatorium. Daarnaast was ze als solist en koorlid verbonden aan De Neder-landse Opera, L'Opera Wallonie en Opera Zuid.
Als uitvoerend zangeres is Sonja Feenstra zeer veelzijdig. Ze nam deel aan diverse masterclasses, bij o.a. Elly Ameling, Meinard Kraak, Robert Holl en Udo Reinemann. Ook gaf ze vele liedrecitals in binnen- en buitenland, zoals Frankrijk, Duitsland, Noorwegen en India. Als concertzangeres heeft ze o.a. Bach's Mattháus Passion, het Stabat Mater van Pergolesi en verscheidene oratoria op haar repertoire. Met de Philharmonie Zuid Nederland gaf zij concertante uitvoeringen van o.a. de Liebeslieder Walzer van J. Brahms en aria's uit der Freischütz van C.M. von Weber.
Ook de opera heeft sinds haar studietijd een grote plaats in haar hart. Ze soleerde onder meer bij Opera Zuid. In een concertante uitvoering van Bizet's Carmen zong ze de rol van Micaela. Ze deinsde niet terug voor "La voix humaine" een solo opera van Fr. Poulenc, in een regie van Ivo van Megen. Maar tegelijk was ze de maker van (en soliste in) een luchtige muziektheaterproductie voor de jeugd "Pleisters", die eind jaren '90 door heel Nederland succes oogstte. Onlangs nam ze met de Kleine Cantorij o.l.v. Jan Peeters een mis van Francisco Andrevi op. Sinds 2004 is zij verbonden aan de Academie Genk als docent zang en dirigent.

eva byloisEva Bylois, dwarsfluit
Afkomstig uit Zonhoven (geboren in 1992). Bbegon op 10- jarige leeftijd met dwarsfluit aan het Stedelijk Conservatorium voor Muziek, Dans en Woord te Hasselt. Enkele jaren later besloot ze haar muzikale studies verder te zetten aan het Koninklijk conservatorium te Brussel in de fluitklas van Frank Hendrickx, waar ze in 2015 haar Masterdiploma (met grote onderscheiding) behaalde. Dit jaar sloot ze hier haar verdere opleiding "Concertmusicus" af.Eva nam reeds deel aan verschillende wedstrijden. In 2010 behaalde ze een eerste prijs op " Dexia Classics" alsook op het "Benelux Fluitconcours" te Ittervoort. Ook behaalde ze in 2015 op ditzelfde concours de Tweede Prijs bij de afdeling Masterstudenten en werd ze 3de laureaat van de prestigieuze wedstrijd "Forte Limburg" dat jonge musici de kans geeft hun muzikale carrière verder uit te bouwen.
Ze volgde ook al verschillende masterclasses bij vooraanstaande fluitisten zoals; Emmanuel Pahud, William Bennett, Anne-Catherine Heinzmann, Eckart Haupt, Aldo Baerten, Antonin Wiersbinski, Hans-Georg Smeisser, Gaby Pas-van Riet, Wally Hase, Ulf-Dieter Schaaff, Berten D'Hollander ...Eva speelde ook al verscheidene symfonische alsook opera- projecten mee met het orkest van de Koninklijke Muntschouwburg en andere professionele orkesten als "Prima la musica", Bach-academie, .Verder probeert Eva haar passie voor muziek door te geven aan kinderen en volwassenen. Ze geeft les aan verscheidene muziekateliers en is tevens dirigente van het kinderkoor 'De Leeuwerikjes' in Zonhoven.

Sara de GroofDe fluitiste Sara de Groof start met muziek-lessen op achtjarige leeftijd aan de academie van Diepenbeek. Hier kiest ze in de eerste plaats voor dwarsfluit en neemt er enkele jaren nadien ook de piano bij.Na het afronden van haar economische studies aan de Universiteit Hasselt, studeert zij verder aan het 'Institut Supérieur de Musique et Pédagogie' in Namen, waar zij in 2011 bij fluitist Denis-Pierre Gustin haar Master in de Muziek behaalt.
Tijdens haar muziekstudies heeft zij de kans masterclasses te volgen bij onder andere Aldo Baerten, Vincent Cortvrint, Michel Moraguès, Christina Fassbender, ...Op projectmatige basis werkte zij in het verleden al samen met verschillende ensembles en orkesten, zoals het Strijkersensemble Pieters, het Maaslands Kamerorkest Enigma, het CAVA strijkkwartet.Sinds 2005 is zij fluitiste bij Concertband Euterpe (Bilzen) o.l.v. Luc Vergauwen, waar reeds verschillende mooie projecten en concertreizen naar Tsjechië en Oostenrijk op het programma stonden.Daarnaast richtte Sara in 2014 met enkele andere Limburgse muzikanten het ensemble 'Sciolto' op, dat kamermuziek uit verschillende tijdsperiodes, in verschillende stijlen en met wisselende bezettingen brengt.

Paul SteegmansPaul Steegmans, pianist
Geboren op 3 juli 1957, studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven piano, orgel en schriftuur. Hij behaalde in 1980 het diploma" Laureaat piano en muziek-opvoeding" en in 1985 een eerste prijs fuga. Vanaf 1981 volgde hij diverse ver verrvolmakingscursussen voor piano bij A. De Groote en J. De Tiège in België en J. Franssen in Nederland. Zijn compositiestudies aan het K.V.M.C. te Antwerpen bij W. Kersters rondde hij in 1993 af met een eerste prijs compositie.
De concertpraktijk van Paul Steegmans bestaat vooral uit het begeleiden van zangers en koren, zowel op piano als op orgel, en hij heeft hiermee heel wat reputatie verworven. Op 5 en 6 september 2003 werd zijn oratorium "Stad van Vrede" voor sopraan, tenor, recitant, koor en symfonieorkest als afsluiting van de Virga Jessefeesten o.l.v. Ludo Claesen uitgevoerd te Hasselt en Maastricht. Klara zond dit werk uit op 11 november 2003 in het teken van de wereldvrede.
Componist Paul Steegmans werd meermaals bekroond voor zijn piano en orgelwerken, gitaarstukken, koorwerken en kamermuziek. Zo is hij laureaat van de compositiewedstrijden "Baron Flor Peeters" en Cantabile (deze laatste tweemaal) "Albert de Vleeschouwer" en recent de Compositiewedstrijd Vocale Muziek 2012 van de stad Ninove.
Paul Steegmans is sinds 1980 als leraar piano en begeleiding verbonden aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans te Genk. 25 jaar lang was hij tevens gastprofessor praktische harmonie aan het Lemmensinstituut te Leuven.