Zondag 12 november - Sef Thissen en Egbert Derix

WandernZondagmiddagconcert - 16.00 uur - € 10.00
De liederencyclus 'Wandern' is grotendeels gebaseerd op teksten van journalist/schrijver Jan Derix (1936-2009), de vader van Egbert. Egbert Derix vertaalde de teksten in het Duits en zette ze op muziek. Het gaat om gedichten die Jan Derix schreef in de periode 1956-1958. Vaak geschreven tijdens nachtdiensten op de redactie van de krant waar hij werkte. Ook liedteksten van de singer-songwriters Ton Engels en Frans Pollux en een gedicht van de Italiaanse dichter Mario Argante vertaalde Derix en voorzag hij van muziek.
Sef Thissen (bariton) wordt begeleid door Egbert Derix op piano. De cyclus roept associaties op met lange gesprekken over het leven tijdens een frisse ochtendwandeling waarbij de welluidende stem van Sef prachtig tot zijn recht komt. 
Filmmaker Ruud Lenssen maakte een documentaire over de achtergronden van 'Wandern' die o.a. door L1 tv werd uitgezonden.

Geluidsfragment

Kaarten aan de kassa. U kunt ook reserveren ( of 0629036526)

Sef Thisse en Egbert DerixSef Thissen en Egbert Derix op muzikale voetreis

Begin 2017 presenteerden bariton Sef Thissen en componist-pianist Egbert Derix hun liederencyclus Wandern, het eerste station van een nieuwe muzikale samenwerking. Begin februari is de integrale cyclus van vijftien liederen in het Concertgebouw in Amsterdam op cd gezet.

Thissen en Derix leerden elkaar 2015 kennen tijdens een benefietconcert voor vluchtelingen. Beiden bleken gefascineerd door de traditie van het Duitse lied (Beethoven, Schubert, Schumann, Wolf, maar ook Falco en Grönemeyer) waarin 'wandern' (wandelen, zwerven, rondtrekken) een Leitmotiv is. Ook de keuze voor de Duitse taal passen bij 'das Lied'.

Wandern ontwikkelde zich tot een nomadisch avontuur waarin vele wegen samenkomen. Derix en Thissen beleven het als een eclectisch samengaan van dichtkunst, klassieke zang, piano, compositie en improvisatie. Beiden ervaren Wandern als één van de meest inspirerende en dankbare avonturen die ze tot dusver ondernamen.

Thissen verdiende zijn sporen o.a. met Opera 2.0 (de opera's El Rey en De berg van Tom), optredens met de Wiener Kammersymphonie en de zeer succesvolle Viva Classic Live-concerten. Derix is bekend van muzikale samenwerkingen met o.a. Ian Matthews, John Helliwell (Supertramp), Eric Vloeimans, Renée van Wegberg, Marillion en Fish. Samen met Gerard van Maasakkers ontving hij in 2012 de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het beste theaterlied. Zijn laatste cd, Falco, ontving unaniem lovende beoordelingen en werd door het toonaangevende blad MusicMaker vergeleken met het Köln Concert van Keith Jarrett.

Wandern
Wandern in einem verschneiten Wald
ist ein Ausrufezeichen setzen
hinter einen Satz voller Ungeduld
Ich lasse mich Schritt für Schritt
zurück in meinen Spuren
Oorspronkelijke Nederlandse tekst: Jan Derix (1958)
Vertaling: Egbert Derix (2016)

Voor meer informatie:
www.egbertderix.com
www.sefthissenmusic.nl