Zondag 8 april - Gabahin

GabahinZondagmiddagconcert - 16.00 uur - Toegangsprijs € 10,-
Twee jaar geleden startten Erik Taelemans en Adil Benhsain met Gabahin een nieuw muzikaal experiment: Ze brachten twee instrumenten uit een totaal verschillende cultuur samen: De warme klanken van zowel de marimba als de Oud (Arabische luit) worden gecombineerd met een verfrissend vleugje zelfgecomponeerde muziek.
Op die manier creëren ze fusiemuziek met een nieuwe dimensie: de vermenging van Zuid-Amerikaanse, Arabische en West-Europese cultuur zorgt voor een verrassend resultaat.

Geluidsfragment

 

Kaarten aan de kassa. U kunt ook reserveren ( of 0629036526) 

Adil BehnsainAdil Benhsain begon op twaalfjarige leeftijd met muziek. Reeds op jonge leeftijd speelt hij op Marokkaanse trouwfeesten Derbouka en de Arabische tamboerijn. In 2005 gaat hij bij zijn eerste leerkracht Moufadhel Adhoum, een Tunesische Oud-speler en componist, les volgen.
Momenteel is Adil is een zeer veelzijdige muzikant die zowel de altviool, derbouka als de oud (Arabische luit)bespeelt.
Sinds november 2010 speelt Adil in het "VUB-orkest", het kamerorkest 'Brussels Sinfonietta' , Frascati Symphonic en de Med orchestra en sinds 2013 speelt hij ook de zomeropera in het mooie kasteel van Alden Biesen. Naast orkestwerk speelt Adil nog steeds Spaanse, Arabische en wereldmuziek. Hij werkte mee aan diverse projecten met woord, dans en toneel: PIM (Peace in Music), Portugaliza.... Um encontro ( Youth exchange), Le Petit Emir, Mouw (Theater De Spiegel) en Benhsain Quartet.
Hij begeleidde grote artieste zoals Mounir Troudi, Ghalia Benali en Moustapha Said. In 2013 toert Adil door China met Frascati Philharmonic en door Frans Guinnee met Le Petit Emir.
Hij heeft gestudeerd in de klas van Marc Tooten in het conservatorium van Maastricht.

Erik TaelemansErik Taelemans (°1962) begon zijn muziekstudies met klarinet en piano. Reeds als 8-jarige klarinettist verwierf hij zijn eerste orkestervaring in de harmonie. In dat orkest en ook de muziekacademie groeide zijn liefde voor percussie. Op 13 jaar startte hij met zijn slagwerkopleiding en speelde mee in de plaatselijke Brassband, symfonieorkest en verscheidene rockbands. Hij studeerde slagwerk aan het muziekconservatorium te Brussel. Tijdens de eerste jaren van zijn loopbaan was hij vooral actief als orkestmuzikant. Later werkte hij vanuit zijn eclectische interesse meer met kleinere ensembles in alle mogelijke muziekgenres.
Momenteel is hij actief in Hafabra en Big Band. Hij geeft les aan de muziekacademie van Anderlecht en de kunsthumaniora Brussel. Vanuit zijn ervaring als muzikant alsook pedagoog schrijft hij een heel repertoire bijeen.