Vrijdag en Zaterdag 22-23 juni - Kunstweekend

kunstweekendExpositie met muzikale omlijsting - 11.00 tot 21.00 uur - Toegangsprijs: vrije gave
Onder de titel 'MAASTRICHT EN EUREGIOMEETING' een vervolg op het enthousiast ontvangen kunstweekend van vorig jaar,  waaraan diverse kunstenaars uit Maastricht en de Euregio zullen deelnemen. Onder andere schilderkunst (Alexandra Berkvens – Maastricht), fotografie (Eugenie Duynstee – Maastricht), ruimtelijke objecten (Theresie Tholen – Sittard) en glas-in-lood (Sjra Borsboom – Sittard) zullen in de sfeervolle ambiance van de kapel hun werk presenteren. 
Bent u geïnteresseerd in bijzondere en unieke Maastrichtse boeken en snuisterijen dan vindt u vast iets van uw gading in de collectie van een echte verzamelaar.
Voor de Maastrichtse fijnproever presenteert Maison Blanche Dael, koffie- en theepakkerij aan de Wolfstraat sinds 1878, een keur aan koffie, thee , pinda's en delicatessen. 

Vanaf 19:30 tot 20:20 uur zal Clarinet Choir Schinveld onder leiding van Elly Ernst voor de muzikale omlijsting zorgen. Dit klarinetensemble zal een programma met werken van uiteenlopende aard ten gehore brengen.

Schilderkunst – Alexandra Berkvens (Maastricht)
Zeven jaar geleden is Alexandra verhuisd naar het Midden-Oosten, waar zij enkele jaren les heeft gehad in het tekenen en schilderen met pastel-, aquarel- en acrylverf-. Hier heeft zij zich aan de hand van haar inspirerende Pakistaanse docent, de kunstenares Nina Admin, gespecialiseerd in acryl. Geïnspireerd door haar omgeving heeft zij een reeks schilderijen gemaakt, met als terugkerend thema gebouwen. Zij woont met haar gezin in Maastricht, waar zij naast het schilderen een eigen bedrijf heeft in het design en bouwen van websites. Ze werkt onder de naam SAN.

Fotografie – Eugenie Duynstee (Maastricht)
Eugenie Duynstee is begonnen met fotografie in Antwerpen waar zij de fotovakschool heeft gevolgd. In 2015 is zij beroepsmatig als fotograaf aan de slag gegaan met als hoogtepunt een 25 tal foto's in Museum aan het Vrijthof in het kader van de tentoonstelling van Andre Rieu in 2015. Naast familieportretten en reportages fotografeert zij ook voor de websites, die zij maakt. Haar grootste passie is straatfotografie, op zoek naar een mooi verhaal en het kleine detail. Bekijk meer van haar werk op duynsteefotografie.nl

Ruimtelijke Objecten – Theresie Tholen (Sittard)
Theresie volgde de opleiding aan de Stadsacademie voor Toegepaste Kunsten, Maastricht afdeling Vormgeving in Metaal en Kunststoffen. In binnen- en buitenland nam zij deel aan meerdere groepstentoonstellingen, onder andere in Kasteel Erenstein, Kerkrade; 't Oude Slot, Heemstede; 'Sieraad en Sieraad', Baarlo, Dilsen, Schoonhoven; Galerie Ademloos, Den Haag; Provinciehuis, Maastricht; Brüderlin, Aken; Kunstevent, Antwerpen; Galerie G&M, Den-Hout en Museum de Domijnen,  Sittard. "Mijn opleiding als goudsmid blijft steeds waarneembaar, ondanks dat ik nu groter werk maak, dat vervolgens ingekaderd wordt in grote monumentale lijsten." Ander werk, gemaakt voor een expositie in het museum De Domijnen, met een specifiek thema, laat opgezette kuikens zien gedecoreerd met 'sieraden'. "Sieraden, die nog wel draagbaar lijken, plaats ik in afgesloten kastjes of onder stolpen en worden daardoor objecten, relikwieën, met een eigen verhaal."

Glas-in-lood – Sjra Borsboom (Sittard)
Sjra is beeldend kunstenaar en volgde zijn opleiding aan de Stadsacademie voor Toegepaste Kunsten in Maastricht. Zijn werk is tentoongesteld bij een veelvoud aan exposities en bij galerieën in de Euregio. "Voorwerpen van het oude Sittard inspireren mij tot het maken van nieuwe objecten. Oude en nieuwe materialen worden samengevoegd tot een nieuw object. In combinatie met glas, ontstaan objecten met elk een eigen dimensie. Glasobjecten, die vertellen over het verleden, heden en de toekomst."