concert, voorstelling & optreden

symposium - concertzaal - podium

Orlando Festival: Regioconcert Équilibre Strijkkwartet

zondag 15 augustus

aanvang 11:00 uur tot 12.00 uur

entree € 12,50

Corona maatregelingen

We houden ons de regels van het RIVM betreffende het COVID-19 virus. Voor de concerten dient u een coronatoegangsbewijs te tonen (een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs, beiden via de Corona Check App.
Voor meer informatie! ( Rijksoverheid-coronavirus-covid-19-Coronabewijs ).

Orlando Festival: Regioconcert Équilibre Strijkkwartet

Tijdens de regioconcerten van het Orlando Festival hoort u de jonge internationale professionele ensembles uit de European Summer Course for Chamber Music in hun favoriete repertoire.

Programma

Ludwig van Beethoven (1770 – 1827) Strijkkwartet op.18 nr. 5

Aleksandr Borodin (1833 – 1887) Strijkkwartet nr. 1

Musici van dit concert

Équilibre Strijkkwartet

  • Victoria Tulskaya viool
  • Karina Gimatova viool
  • Margarita Pichuzhkina altviool
  • Andrey Denisenko violoncello

Het Équilibre Strijkkwartet werd in 2019 gevormd op de afdeling kamermuziekensembles en -kwartetten aan het Staatsconservartorium Tsjaikovski in Moskou in de klas van assistent-professor Anna Romanovna Yanchishina.

Het kwartet werd laureaat van verschillende internationale en volledig Russische competities, waaronder de Leopold Auer Competition (2020). Daarnaast treden de leden ook op als solisten en als leden van kamermuziekorkesten en internationale festivalgroepen.

Het Équilibre kwartet is actief betrokken bij creatieve activiteiten en treedt regelmatig op bij het Conservatorium van Moskou in het kader van kathedraal- en themaconcerten, marathons en forums. Daarnaast waren ze o.a. ook te horen tijdens het Cross Year of Music  in Groot-Brittannië en Rusland, het XX International festival Arslonga, het festival “Es muss sein!” welke in het teken stond van de 250ste verjaardag van Ludwig van Beethoven, het festival Recreation en tijdens verschillende ceremonies van The N. Ya. Myaskovsky Composers’ Competition.

Het repertoire van het ensemble omvat werken uit de 18de t/m 20ste eeuw.