concert, voorstelling & optreden

symposium - concertzaal - podium

IMPRESSIONS

zaterdag 13 november
aanvang: 20.00 uur

Prijs: € 15,00

kaarten bestellen

Bestel uw kaarten via e-mail, klik op onderstaande button en vul in uw e-mail de contactgegevens, het aantal kaarten en voor welke voorstelling in. Ik handel dan uw bestelling met u af.

Corona maatregelingen

We houden ons aan de regels van het RIVM betreffende het COVID-19 virus. Voor de concerten dient u een coronatoegangsbewijs te tonen (een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs, beiden via de Corona Check App.
Voor meer informatie! ( Rijksoverheid-coronavirus-covid-19-Coronabewijs ).

Evgenia Markova (1987) begon met muziek toen ze 6 jaar was en koos voor de domra, een traditioneel Russisch snaarinstrument met een heel eigen klank, die ergens zit tussen een luit en een mandoline. Van 2002 tot 2006 volgde ze de klas van de bekende pedagoge Alina Boguk, bij wie ze met lof haar diploma haalde. Daarna betrad ze het Rimsky-Korsakov Conservatorium te Sint-Petersburg en studeerde er in 2012 af bij Alexander Makarov. Sinds 2006 speelt ze in het Russisch Staatsorkest van Sint-Petersburg o.l.v. Vladimir Popov. Evgenia speelde de mandolinepartij  in uitvoeringen van de 7e en de 8e symfonie van G. Mahler in het Marinsky Theater o.l.v. Valery Gergiev.

Vladimir Kirasirov (1989) kreeg al vroeg pianolessen van zijn moeder, maar op de muziekschool koos hij voor de gitaar. Oleg Razumovsky was zijn leraar. Vanaf 2002 volgde hij lessen bij Anna Ali op het muzieklyceum en van 2006 tot 2011 bij Leonid Karpov op het Rimsky-Korsakov Conservatorium te Sint- Petersburg. Meestergitarist Carlo Marchione trok hem naar Maastricht, waar hij in 2013 zijn masters behaalde. Vladimir is thuis in vele genres: klassiek, jazz, rock, tango en folk. Leider van de kamerorkest “Continuo”. Hij won verschillende regionale en (inter)nationale prijzen, zowel solo als met verschillende ensembles.

Evgenia Markova en Vladimir Kirasirov vormen een duo sinds 2010.

Zij werken bij voortduring aan de verbreding c.q. verdieping van hun repertoire en maken zelf de arrangementen: renaissance- en barok- en filmmuziek, klassiek, Frans-impressionistisch, slavisch, (jazz)musette en latin. Evgenia en Vladimir treden met grote regelmaat op in Sint-Petersburg, Riga (Letland) en Maastricht. Zij waren te gast in verschillende Europese landen, vaak ook aan de buitengrenzen of net eroverheen: Rusland, Finland en Kroatië – India ook. Doorgaans spelen ze er samen met regionale artiesten en ensembles.

www.theduo-music.com

informatieblad in PDF: