concert, voorstelling & optreden

symposium - concertzaal - podium

Klarinetensemble ZieRikZee
Vrijdag 27 mei
Aanvang concert:
20.00 uur tot 21.30 uur
Prijs: VRIJE GIFT

kaarten bestellen

Bestel uw kaarten via e-mail, klik op onderstaande button en vul in uw e-mail de contactgegevens, het aantal kaarten en voor welke voorstelling in. Ik handel dan uw bestelling met u af.

Zeeuws Riet

Al sinds haar oprichting in 1999 staat het klarinetensemble uit Zierikzee, KleZZ, onder de bezielende leiding van dirigent Hans Hest, klarinetdocent aan de Zeeuwse Muziekschool. Begonnen met een kleine groep van enkele leerlingen, is KleZZ inmiddels uitgegroeid tot een ensemble bestaande uit 10-15 leden met allemaal meerdere jaren ervaring op de klarinet.

Bijna alle soorten klarinetten zijn binnen KleZZ vertegenwoordigd, van de kleinste (es-klarinet) tot de grootste (contrabas-klarinet). Samen laten zij een gevarieerd repertoire horen, van klassiek tot jazz maar ook pop en uiteraard klezmer worden door de groep ten gehore gebracht. Naast het samenspel laten de leden tijdens concerten ook individueel hun kunsten zien, op de klarinet of zelfs als zangeres.

KleZZ geeft regelmatig optredens, hoofdzakelijk in Zeeland en omstreken maar ook andere steden in Nederland worden aangedaan. Naast jaarlijkse optredens in Fizi, Zierikzee en tijdens de zomeravondconcerten in Renesse is KleZZ ook betrokken bij vele samenwerkingen met andere orkesten en koren, zoals het Zeeuws Byzantijns koor Sretenje en de Big Band van de Zeeuwse Muziekschool. Verder heeft KleZZ een nauwe band met de klarinetensembles uit Goes en Roosendaal waarmee ze regelmatig gezamenlijk optreden onder de naam Zigoro. Met Zigoro wordt ook eens in de twee jaar een concertreis georganiseerd; zo zijn in de afgelopen jaren onder andere Perugia, Kopenhagen, Barcelona, Praag, Salzburg, Leipzig, Florence, Berlijn, Lille, Gent en Reims bezocht.

Laatste wapenfeit van Klezz is het uitbrengen van een eigen CD: “Zeeuws Riet”. Deze CD is destijds feestelijk gepresenteerd aan burgemeester Rabelink in FiZI in Zierikzee.