concert, voorstelling & optreden

symposium - concertzaal - podium

Datum : Woensdag 20 april
Aanvang: 20.00 uur
Entree : € 15,00
Studentenpas: € 10,00

kaarten bestellen

Bestel uw kaarten via e-mail, klik op onderstaande button en vul in uw e-mail de contactgegevens, het aantal kaarten en voor welke voorstelling in. Ik handel dan uw bestelling met u af.

Dance away

Naam Concert                    Dance away

Uitgevoerd door het trio “Save a Day” Viool, Hobo en Piano

Save a Day is een pasgeboren trio dat de schoonheid wil delen van het geluid dat deze instrumentencombinatie creëert. Viool, hobo en piano verschijnen niet vaak samen als een gevestigd ensemble op het podium, daarom nodigen ze je graag uit in hun eigenaardige klankavontuur. Deze drie muzikanten delen een passie voor klassieke kamermuziek en creëren graag intieme sferen die de luisteraars meenemen in een inspirerende wolk van muziek. Ze geloven dat muziek een grote kracht heeft om menselijke gevoelens te transformeren en opnieuw af te stemmen; ze kunnen niet toveren, maar ze kunnen ‘een dag redden’ met muziek.

In hun programma Dance away! Brengt Het trio Save a Day klassieke dansstukken uit de Europese traditie, maar geschreven door componisten uit Rusland (Sjostakovitsj), Nederland (Voormolen) en Engeland (Arnold). Dansen die niet alleen het ritme in het lichaam moeten voelen, maar ook in de ziel, want gemaakt met verfijnde creativiteit, stimuleren deze stukken zowel het intellect als het lichaam.

Five pieces for Trio                                                                             Dimitri Shostakovich(1906-1975)

(Prelude, Gavotte, Elegy, Waltz, Polka)

Pastorale                                                                                            Alexander Voormolen(1895-1980)

Suite Bourgeoise.                                                                                        Malcolm Arnold(1921-2006)

Dance, Ballad and Valse

Individuele biografieën

Juli Minou Bazzazi

Is een Duitse violist en studeert momenteel aan het Conservatorium van Maastricht in de klas van Piotr Jasiurkowski. Al op zeer jonge leeftijd koos ze ervoor om viool te spelen en nam ze deel aan vele wedstrijden en won ze 1. en 2. prijzen. Ze won onder meer de 2. prijs van de 4. Concorso Internationale di Esecuzione Musicate – “Giovani Musicisti” in Italië.

Al als jong kind had ze een heel unieke manier om zich via de muziek uit te drukken en mensen mee op reis te nemen. Zelfs nu, in tijden van absolute training van technieken en vaardigheden, blijft deze wil om mensen te bereiken en hen een andere wereld te laten ervaren in haar en wordt zelfs gevoed.

Ze brengt deze kwaliteit ook in haar ensembles en met vreugde legt ze samen met haar ensemble een gemeenschappelijke taal als basis voor hun muzikale communicatie, begrip en innovatie. Ze speelt ook in het Limburgs Jeugd Symfonie Orkest en grijpt elke gelegenheid aan om samen met andere talentvolle mensen muziek te maken.

Lilian Curbelo  

Cubaanse hobospeler, is een jonge artiest met een bijzondere passie voor kamermuziek. Ze trad op als orkestmuzikant, hoboleraar en kamermuziekspeler in Cuba, Mexico en Nederland. In Mexico richtte en leidde ze gedurende 3 jaar het Sine Nomine Baroque Quartet, een ensemble dat zich wijdt aan de uitvoering van historisch geïnformeerde barokmuziek op moderne instrumenten. Lilian is momenteel gevestigd in Maastricht, Nederland, waar ze de Master of Music studeert aan het Conservatorium van Maastricht, in de klas van Marc Schaeferdiek.

Lilian begon haar carrière als lid van The Orchestra of the Great Theatre of Havana, Cuba. In Mexico was ze lid van het Baroque Orchestra of the University of Guanajuato en speelde ze met het Guanajuato Symphony Orchestra.

Als soliste trad ze op op verschillende muziekfestivals over de hele wereld. Ze was lid van de Academia Cervantina van het Cervantino International Music Festival, Mexico. Met het barokorkest La Galatea speelde ze als soliste op het Morelia Music Festival, Mexico. In Brazilië nam ze deel aan het Santa Catarina Music Festival. Lilian trad op in masterclasses voor Gordon Hunt, Nick Deutchs, Nigel Shore, Hans Wolters, Bram Kreeftmeijer en Tom Owen. Ze behaalde haar bachelor in Muziekuitvoering aan de Guanajuato University als student van Gijsbertus de Graaf van Doesburg

Farnoosh Farokhzad  

Is een Perzische pianiste met uitgebreide speelervaring die haar publiek wil inspireren met het delen van de gave van muziek. De energieke instrumentalist Farnoosh is vastbesloten om mensen te helpen klassieke muziek te voelen en te begrijpen zoals het in die tijd werd gevoeld en begrepen. “Deze muziek heeft me altijd geholpen om spiritueel te gedijen, dus ik wil dat iedereen deze zegen in hun leven heeft”, zegt ze. Ze heeft een passie voor het samenwerken met andere instrumenten, wat ze laat zien als ze kamermuziek speelt. Farnoosh heeft tal van professionele optredens gehad op evenementen en podia in haar eigen land, Iran. Ze trad op op het Saba Music Festival als ere-artiest in Teheran en ook in Yerevan op het Armenia International Music Festival als vertegenwoordiger van haar land. Omdat ze ervan houdt om pasgeboren muziek naar het publiek te brengen, heeft ze stukken van grote hedendaagse Perzische componisten in première gebracht in het House of Artists, in Teheran. Ze voltooide haar bachelorstudie aan de Art University van Teheran met een volledige beurs. Ze heeft masterclasses gehad bij Raphael Minaskanian, pianoprofessor aan de kunstuniversiteit van Teheran en de universiteit van Teheran; Dilbar Hakimova, honorair pianohoogleraar aan het Tadzjikistan Conservatorium en voormalig pianohoogleraar aan de Kunstuniversiteit van Teheran en de Universiteit van Teheran; Elena Christodoulou, pianoprofessor en hoofd van de pianoafdeling van het Maroussi Conservatorium in Athene. Momenteel studeert ze Master of Music aan het Maastrichts Conservatorium en werkt ze samen met Igor Roma en Joop Celis om haar muzikale capaciteiten naar een hoger niveau te tillen. Ze is ook actief in onderzoek, met als doel een rijkere communicatie met haar publiek te creëren om de magische gave van muziek op een dieper niveau te kunnen delen.