concert, voorstelling & optreden

symposium - concertzaal - podium

Wie God in Frankriek
Zondag 12 juni
15.00 uur – 17.00 uur (incl. pauze)
Prijs: € 12,50

kaarten bestellen

Wie God in Frankriek

Ghislaine Mommer – zang

Clemens Hoffman – piano

Cent Mille Chansons – Honderdduizend Liedjes. Over liefde, vriendschap en ‘la belle vie’. Maar ook over diep verdriet en ‘la passion’. Gezongen in een taal met de mooiste melodieën, harmonieën, poëzie en timbre.

Het Franse chanson leeft! De tv-serie Chansons, de songfestivalhit Voilà en de nieuwe cd van Stromae zijn voldoende bewijs hiervoor. En op intieme en bijzondere locaties met Franse sfeer komen chansons pas écht goed tot zijn recht. De Cellebroederskapel is dus de perfecte plek om mooie herinneringen op te halen met chansons van o.a. Jacques Brel, Edith Piaf en Charles Aznavour. Maar het programma biedt meer, want ook nummers van jongere artiesten zoals ZAZ en eigen geschreven chansons staan op het programma. Na de pauze wordt het publiek verleid om enkele bekende chansons mee te zingen.

Naast de theaterconcerten heeft dit duo zichzelf opnieuw uitgevonden door in Corona-tijd een buitenluchtprogramma te ontwikkelen waarbij de luisteraar zich binnen enkele muzikale maten al in het prachtige Frankrijk waant.  Bij mooi weer kunt u daarom genieten van de muziek in de prachtige ommuurde kloostertuin. Neem voor de zekerheid een warm jasje mee. Mocht het weer ons minder goed gezind zijn, dan vindt het concert in de kapel plaats.

Over Cent Mille Chansons:

Ghislaine Mommer (zang) en Clemens Hoffman (piano) hebben twee passies: muziek en Frankrijk! Ze hebben beide hun conservatoriumopleiding in Maastricht afgerond. Ghislaine heeft – naast haar studie klassiek piano – schoolmuziek en zang gestudeerd. Vanuit haar muziekatelier GLine Musics treedt ze op in diverse ensembles. Zij geeft pianolessen en organiseert evenementen en zangworkshops. Daarnaast geeft ze muzieklessen op het Porta Mosana College in Maastricht. Clemens heeft – naast zijn studie klassiek piano – compositie gestudeerd. Hij is songwriter, pianodocent en toetsenist/zanger van de popformatie Mirage. Een allround pianist die virtuoos en gepassioneerd weet te begeleiden.

Ghislaine en Clemens vormen samen het duo Cent Mille Chansons.

 

Kijk voor een sfeerimpressie naar deze video:

http://www.youtube.com/watch?v=HqMIfiVFPqI