concert, voorstelling & optreden

symposium - concertzaal - podium

Etienne Borgers – De Verbinding

Eigen werk en vertaalde bestaande luisterliederen in de streektaal, bewerkt en gearrangeerd voor gitaar, zorgen voor een ontmoeting tussen het publiek en haar muzikant.

Zondag 26 november
Aanvang: 12.00 uur
Entree: € 16,50
EXTRA CONCERT
AANVANG: 19.00 UUR

Voorstelling om 12.00 uur is uitverkocht en er is een extra voorstelling in de avond van dezelfde dag.

Etienne Borgers met de uitvoering van “De Verbinding”

In 2021 ontstonden de eerste ideeën voor een nieuwe concert-voorstelling waarbij van het begin af aan duidelijk was dat persoonlijk contact en de locatie waar de concert/-voorstelling wordt gegeven een belangrijke rol spelen.

In plaats van een kant en klare concert-voorstelling te gaan maken koos Etienne ervoor de concert-voorstelling tijdens vele try-outs op verschillende locaties te gaan ontwikkelen. 

De eerste try-out vond plaats thuis bij een geliefde tante in haar tuin waarbij hij twee liedjes ten gehore bracht. Na ieder ingestudeerd nieuw lied volgde een nieuwe try-out op telkens een andere plek met een ander publiek en Etienne ontdekte zijn verlangen naar contact van het publiek met elkaar. Van hieruit ontstonden persoonlijke korte verhalende anekdotes, een vorm waarbij het publiek voor met elkaar kennis maakt en een lied dat samen als afsluiting van de concert-voorstelling wordt gezongen.

Over Etienne.

Tijdens zijn conservatorium tijd begon hij met het maken van een CD in de streektaal en met twee nummers van deze CD won hij het ‘Concours de la Chanson’. Als afgevaardigde van de provincie Limburg deed hij mee aan het Nationale Songfestival.

Hierna zong hij met a-capella groep Intermezzo in de (middel)grote theaters van Nederland en werkte onder andere met Herman van Veen en Bram Vermeulen.

Hij werd componist en geluidstechnicus van locatie-theatergroepen ‘The Lunatics’ en Theateronderneming Prins-te-Paard en bezocht met hun festivals in en binnen- en buitenland.

Ondertussen was hij begonnen met het maken van solo muziektheatervoorstellingen voor jonge kinderen. Hij maakte in de loop der jaren 6 voorstellingen die hij meer dan 1500 keren in binnen- en buitenland heeft gespeeld en Noorwegen werd zijn tweede thuisland.

Meerdere jaren was hij de meest bereisde artiest van Nederland.

Zijn voorstelling Cool Frogs speelde hij onder andere op het Eurokids festival in Washington waarvoor hij vanuit Nederland was afgevaardigd.

Zijn straatvoorstelling ‘Baby sings the Blues’ heeft hij op diverse festivals gespeeld en een geluidsinstallatie van zijn hand werd op diverse kunstbeurzen tentoongesteld.

Naast projecten met anderen waarvan hij deel uitmaakte maakte hij in opdracht van de EO tweeëntwintig korte filmpjes voor jonge kinderen die een jaar lang op digitale televisie zijn uitgezonden.

Sinds vijf jaren is Etienne Borgers werkzaam als woorddienstbegeleider, waarbij hij samen met nabestaanden vorm en inhoud geeft aan een afscheidsdienst. Tijdens deze diensten zingt hij ook regelmatig.